• Home
  • Over Canis Fidelis

Over Canis Fidelis

png
Canis Fidelis VZW

Ons Verhaal & missie

Canis Fidelis is een vzw dat zich richt op het opleiden van assistentie-, begeleidings-, therapie- en schoolhonden.

Om de werking van de VZW te ondersteunen verkopen we ook Spaanse Waterhonden als gezelschapshonden.

  • Wij gebruiken deze inkomsten om de vzw in zijn werking te ondersteunen. Deze honden doorlopen dezelfde basis als al onze opleidingshonden waarbij een gezin van het voordeel geniet om op de nodige expertise en kennis van de organisatie te kunnen terugvallen. Doorheen de jaren is er meer een focus van onze expertise gekomen op het opleiden van begeleidings- en therapiehonden.

De vzw is opgericht in 2015 vanuit een visie waarbij honden mensen kunnen helpen door hen in te zetten op hun talenten. De uitzonderlijke band dat een mens en hond samen kunnen hebben, is een van de troeven waarbij wij als organisatie op proberen in te spelen.

De organisatie is actief op verschillende vlakken. Intern beschikken wij over de kennis om enerzijds assistentie-honden op te leiden, specifiek om patiënten met diabetes en epilepsie te begeleiden. Deze opleiding is zeer intensief en uiterst individueel. Hierbij richten wij ons specifiek op (medische) detectie en noemen wij deze honden bijgevolg, meldhonden. Daarnaast leiden wij ook honden op die wij inzetten als begeleidings- ,therapie- of schoolhonden. Zo werken wij samen met o.a. psycholoogpraktijken, woon-zorgcentra en scholen waarbij deze honden hun diensten keer op keer bewijzen.

Door het integreren van deze vier aspecten van ons HOME-principe, streeft Canis Fidelis ernaar om niet alleen hoogwaardige honden te fokken en op te leiden, maar ook een ondersteunende en betrokken gemeenschap te creëren die verder gaat dan de aankoop van jouw Spaanse waterhond.

VZW Canis Fidelis

Veelgestelde
vragen over ons

Maecenas at arcu risus. Donec commodo sodales ex, scelerisque laoreet nibh hendrerit id. In aliquet magna nec lobortis maximus. Etiam rhoncus leo a dolor placerat, nec elementum ipsum convall.

Indien u contact wilt opnemen met Canis Fidelis, raden wij aan dit via e-mail te doen. We zijn vaak druk bezig met onze honden, waardoor we niet altijd telefonisch bereikbaar zijn. Voor meer informatie of het inplannen van een kennismaking, stuur alstublieft een e-mail naar info@canisfidelis. Wij zullen met plezier reageren en een afspraak met u regelen.

Absoluut! Heeft u vragen of behoefte aan begeleiding voor uw hond? Wij delen graag onze expertise en ervaring. Neem gerust contact met ons op voor informatie over onze trainingsmogelijkheden voor uw hond. We staan open voor alle rassen en ook Spaanse waterhonden die niet van bij ons komen, helpen we u graag met uw specifieke behoeften en doelen.

Bij Canis Fidelis zorgen we voor een uitgebreide nazorg na de aankoop van uw hond. Elk nest krijgt een eigen WhatsApp-groep, waardoor eigenaren de ontwikkeling van de broertjes en zusjes van hun hond gemakkelijk kunnen volgen en delen. Deze groepen bevorderen snelle en directe communicatie tussen eigenaren. Na de verkoop bieden we een digitale opvolging van 7 weken voor alle broertjes en zusjes om de integratieperiode nauwkeurig te overzien.

Daarnaast organiseren we maandelijkse trainingen in kleine groepen, waardoor u en uw hond de kans krijgen om te leren en te groeien in een ondersteunende omgeving. Voor meer persoonlijke begeleiding is privétraining ook altijd mogelijk. Ons doel is om u en uw hond te ondersteunen gedurende de gehele integratieperiode en daarna, om zo een sterke en gelukkige band tussen u beiden te verzekeren.

Bij Canis Fidelis hanteren we prijzen voor onze puppy's die vergelijkbaar zijn met die van andere fokkers, ondanks dat we een non-profitorganisatie zijn. Dit enerzijds kosten verbonden aan het dier zelf en anderzijds voor de ondersteuning van onze vzw. We moedigen geïnteresseerden aan om eerst contact met ons op te nemen voor specifieke prijsinformatie. Onze prijzen zijn in lijn met de standaard tarieven in de branche, rekening houdend met de hoge kwaliteit van zorg, training en socialisatie die elke puppy bij ons ontvangt. Neem gerust contact met ons op voor meer details over de prijsstelling en wat inbegrepen is bij de aankoop van uw nieuwe gezelschapshond.