FAQs & Help

png
dots

Niet gevonden wat je zocht?

Stel je vraag hieronder

Veelgestelde vragen

Algemene Onderwerpen

Alles Van A tot Z

In de meeste gevallen is er geen allergische reactie op de vacht van de Spaanse waterhond omdat deze honden niet ruiven. Wij bieden ook een proefperiode aan in dit geval om te testen op allergische reacties. Zo kan je dan één van onze hondjes in huis nemen voor enkele dagen.

Je kan de hond gerust alleen in je tuin laten. Voorzie wel dat de omheining hoog genoeg is zodra u van plan bent de hond volledig alleen te laten en er niemand thuis is. Wij raden daarbij steeds een minimum van 1m80 aan. Dit om te voorkomen dat de hond niet zou weglopen. Leer dit uw hond ook in stappen aan: laat de hond eerst alleen buiten, wanneer u zelf nog in huis bent. Beloon de hond wanneer deze voor minimum 15min braaf en stil in de tuin heeft doorgebracht. Trek dit schema op van 15min naar 30 min naar 1u naar 1,5 en 2 uur. Eenmaal dit lukt kan de hond geleidelijk alleen gelaten worden wanneer er niemand aanwezig is. Voorzie beschutting tegen wind, regen en zon voor uw hond.

Onze pups zijn voorzien van een algemene basistraining. Deze training voorziet dat de hond aan een leiband kan lopen (links zoals aangeleerd op elke hondenschool) en dat de hond gehoorzaamgedrag vertoont. De training door ons gegeven komt overeen met wat op een hondenschool de eerste 6 maanden in een 9 puppyklas wordt aangeleerd. Dit wil niet zeggen dat wij hondenschool overbodig vinden. Hondenschool is goed wat betreft een verdere socialisatie van uw hond. Hou rekening met het feit dat uw hond niet veel contact heeft gehad met andere vreemde rassen. Het is puur aangeleerd gedrag om uw hond hieraan gewoon te laten maken. Om een gehoorzame hond te krijgen zal van u en uw hond meer gevraagd worden dan het uurtje hondenschool per week, maar het kan u en uw hond verder op weg zetten.  

De hond kan in een bench of in een open ruimte slapen. Aan beiden zijn voor- en nadelen gebonden. Hou rekening dat wanneer een hond in een bench moet slapen, enige vorm van protest kan optreden en de hond bijgevolg gemakkelijker zal kunnen janken. Bijt dan door en ga hier niet op in. De honden hebben immers al een basis benchtraining gekregen. Het voordeel van de bench is dat de hond geen enkele vorm van bijtgedrag ontwikkelt en sneller zindelijk zal worden. Het voordeel van los slapen, is dat de hond dit als aangenamer zal aanvoelen. Het nadeel is dat doordat de hond kan bewegen, hij als pup sneller geneigd kan zijn behoefte te doen i.p.v. het op te houden en eventueel bijtgedrag ontwikkelt voor materialen die hier niet zijn voor voorzien. Voorzie altijd speelgoed waar de hond slaapt.  

Neem contact op

En maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Veelgestelde vragen

Voeding & Verzorging

Hoe verzorg je jouw trouwe viervoeter?

Probeer de hond niet te vaak te wassen. Vaak volstaat het uitspoelen van de vacht met lauw water. Je kan de hond in bad / douche of in de zomer met de tuinslang wassen. Maak de hond eerst nat, gebruik daarna shampoo die je aangelengd hebt met water om de hond in te zepen. Eenmaal de hond voldoende ingezeept is, spoel je de vacht opnieuw met lauw water. Was de hond zodra deze onaangenaam ruikt. 

De eerste keer zal de puppyvacht van de hond geschoren moeten worden ten vroegste vanaf de leeftijd van 6 maand. Afhankelijk van de voorkeur van de baasjes zal de puppyvacht tussen de 6 maand en 12 maand voor de eerste keer geschoren worden. Vervolgens zal de vacht 2 of 3 keer per jaar geschoren worden. Dit hangt af van de vacht van de hond zelf (klit deze snel, dan zal het eerder 3x zijn) en ook van de voorkeur van de baasjes. Wanneer men liever de vacht korter ziet, zal de vacht vaker geschoren worden.  

Dagelijks poetsen van de tanden is niet alleen goed voor de mensen, maar ook voor de honden. De praktijk echter maakt dit niet altijd even gemakkelijk voor wat de honden betreft. Voorzie daarom alternatieven als dagelijks poetsen niet zou lukken. Rauwe wortels (ongeschild) bij de maaltijd, dentasticks… zijn een goed alternatief. Geef deze pas vanaf de leeftijd van 4-5maand.  

Voorzie steeds water voor uw hond zodra u opstaat en de dag kan beginnen. Haal het water dan ook weg 2u voor het slapengaan en gedurende de nacht. Doe dit zeker zolang de hond niet zindelijk is. Eenmaal de hond ouder geworden is, is dit minder van kracht.  

Geef je hond 2x per dag eten: ’s morgens en ’s avonds. Bepaal jouw uren zelf. Eenmaal de hond volwassen is vanaf 2jaar, kan het zijn dat de hond 1 portie per dag verkiest. Dit kan ook gebeuren bij extreem warm weer. Geef voldoende voeding en laat de hond zelf de portie bepalen. In het begin is er kans op overeten van de hond, later zal de hond zichzelf hierin verbeteren.  

Als een hond 1x zijn portie overslaat, heb dan geen paniek. Dit kan gebeuren. Als de hond een tweede keer zijn eten overslaat, neem dan zijn temperatuur. Een hond heeft vanaf 39,5 verhoogde temperatuur. Eenmaal deze temperatuur, contacteer dan een dierenarts. Als de hond geen verhoogde temperatuur vertoont en een derde keer zijn eten overslaat, contacteer dan ook een dierenarts.  

dots

Niet gevonden wat je zocht?

Stel je vraag hieronder

Andere vraag?

Stel jouw vraag aan ons